شهریور ۱۴۰۳ چهل و چهارمین سالگرد آغاز جنگ عراق علیه ایران است. یکی از مهمترین ابعاد این جنگ استفاده از نیروهای نوجوان و حتی کودکان در جبههها و در عملیات تهاجمی توسط جمهوری اسلامی ایران است. رهبران و مسئولین ایرانی نه تنها حضور آنها را تکذیب نمیکنند بلکه در بسیاری از موارد به آن افتخار هم کردهاند.
به گفته بسیاری از کارشناسان، ایران که در جنگ از یک طرف تحت تحریمهای بینالمللی قرار داشت و منزوی شده بود، و از طرف دیگر از مدیریت ضعیف و ناکارامد در همه ابعاد اداره کشور و جنگ رنج میبرد، راهبرد استفاده از امواج انسانی را به عنوان محور اصلی استراتژی جنگیاش اتخاذ کرده بود. در همین راستا بخش بزرگی از کارایی ماشین جنگی ایران بر عهده نوجوانان و حتی کودکان افتاده بود.
در این دوران دستگاه تبلیغاتی جنگ در ایران به اسطورهسازی از کودکانی همچون حسین فهمیده روی آورد و در عمل راه را برای حضور نوجوانان در جبهه هموار کرد. حکومت ایران حضور داوطلبانه کودکان در جنگ را نشانهای از حقانیت خود قلمداد میکرد.
بیبیسی فارسی به بهانه سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق، برای نخستین بار داستان کودک سربازان ایرانی این جنگ را با استفاده از تصاویر دیده نشده و گفتگو با چند کودک سرباز به تصویر کشیده است.
فیلم مستند «کودک سرباز؛ روایتی ناشنیده از کودک سربازان جنگ ایران و عراق» را پگاه آهنگرانی، کارگردان و بازیگر ایرانی برای بیبیسی فارسی ساخته است.
یادآوری میکنیم که موضوع این مستند بسیار آزاردهنده است. بسیاری از کودکانی که در این فیلم دیده میشوند در جریان جنگ کشته شدهاند. این مستند همچنین حاوی تصاویری از جراحات شدید، اعضای قطع شده بدن، تصاویر جنگ، افرادی که جان خود را از دست دادهاند و دیگر صحنههای دلخراش است. همینطور، داستانهای شخصی افرادی که در این فیلم با آنها مصاحبه شده، بسیار متاثرکننده هستند.
هنوز نظری ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که نظر خود را ثبت میکند.